Archiefonderzoek


U zoekt informatie over een gebeurtenis, een object of een persoon. Speurwerk.com gaat voor u onderzoek doen in overheids- en particuliere-archieven.

Wat was dat eigenlijk voor evenement waarbij uw familielid betrokken was? Wat is en betekent het getatoeëerde nummer op de arm van een familielid? Ook een dagboek, fotoalbum of een document dat tevoorschijn komt bij een overlijden kan vragen oproepen over een gebeurtenis, de geschiedenis van een persoon of familielid waar u het antwoord op wilt weten. Vaak is er veel meer te vinden dan u denkt.

 

Exacte zoekvraag


Als u een zoekvraag hebt, bedenk dan goed wat u precies van iets of iemand wilt weten: zijn jeugd, carrière, opleiding, gezin, een bepaalde periode in iemands leven? De herkomst, ontwerper, jaar van ontstaan van een object?.

Speurwerk.com is gespecialiseerd in onderzoek in de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Om archiefonderzoek naar een persoon te kunnen doen hebben we aanknopingspunten nodig zoals: voor- en achternaam; geboortedatum en –plaats; gehuwd/ongehuwd; kinderen; en afhankelijk van de onderzoeksvraag specifieke gegevens, onderwijs, religie, werkgever(s), en dergelijke. Voor onderzoek naar een object is adequate beschrijving nodig en een afbeelding, wellicht ook detail opnames, en eventueel aanwezige kenmerken.

 

Duur van het onderzoek


In de meeste gevallen zult u binnen twee maanden na het indienen van uw zoekvraag het resultaat van Speurwerk.com ontvangen. Informatie over personen is wettelijk beschermd door privacywetgeving. Veel recente informatie is niet openbaar. Daar moet eerst toestemming voor gevraagd en gekregen worden alvorens daar toegang toe te krijgen. Daardoor kan het voor komen dat uw zoekvraag langer duurt dan twee maanden. Daarover informeren wij u tijdig.

 

Meer informatie:


icon-arrow-circle-right  Veelgestelde vragen
icon-arrow-circle-right  Kosten / Tarieven
icon-arrow-circle-right  Over Speurwerk.com

 

Op zoek naar meer informatie over een gebeurtenis, een object of een persoon?