Kosten / Tarieven


Archiefonderzoek kost tijd. Een deel van het onderzoek kan vanachter de computer gebeuren. Maar voor de echte informatie moet het archief bezocht worden (nog geen 5% van de totale archieven in Nederland is gedigitaliseerd). Daarvoor moet gereisd worden en dat kost geld. Ook voor het maken van kopieën of het verkrijgen van inzage in sommige dossiers moeten kosten gemaakt worden. U krijgt vooraf een overzicht van de geschatte kosten.

 

Kosten archiefonderzoek:


Personen zoeken:

  • € 250,- (op basis van no cure no pay) voor het vinden van de gezochte persoon of diens overlijdensdatum
  • € 40,- per uur (exclusief eventuele reis- en andere kosten); voor verder onderzoek: bijvoorbeeld als de gezocht persoon is overleden en u contact wil met de eventuele partner of kinderen van deze persoon. Daarvoor wordt een nieuwe speurtocht gestart waar vooraf afspraken met u worden gemaakt over de kosten.

Persoonsgeschiedenis (biografie) en geschiedenis van een object of een gebeurtenis:

  • Starttarief: € 100,- (voor de eerste 3 uur en exclusief eventuele reis- en andere kosten); de totale kosten is sterk afhankelijk van de zoekvraag en de beschikbare informatie.
  • na de eerste 3 uur: € 40,- per uur (exclusief eventuele reis- en andere kosten). Vooraf is lang niet altijd duidelijk hoelang er gezocht moet worden. Archieven en bibliotheken bevatten veel informatie. Het is belangrijk om zoveel mogelijk gegevens aan te geven alvorens aan de speurtocht kan worden begonnen. Denk daarbij aan volledige naam; exacte datum/jaar; plaats.

 

Meer informatie:


icon-arrow-circle-right  Veelgestelde vragen
icon-arrow-circle-right  Over Speurwerk.com
icon-arrow-circle-right  Contact